Opleiding tot spiritueel coach


 

Een spiritueel coach helpt bij het onderzoeken van de thema’s waar mensen in het leven mee worstelen. Niet alleen wanneer mensen uit balans raken, maar ook preventief. De Spiritueelcoach helpt om patronen te doorbreken, zodat er weer balans is. Het vak van spiritueel coach is complex. De spiritueel coach geeft inzicht, begeleidt het proces, blijft onpartijdig, kan goed omgaan met gevoelens, helpt vaste ideeën los te laten, helpt automatismen te doorbreken en stimuleert groeiprocessen en bewustwording. Tijdens de opleiding gaat u aan het werk met diverse coachingsmodellen en coachingsstijlen die relevant zijn voor het uitoefenen van het beroep. Een flink stuk van de opleiding bestaat uit praktisch oefenen o.a. met behulp van rollenspelen.

Module 1: Coachvaardigheden

In deze module leert u alle noodzakelijke tools en vaardigheden die nodig zijn om vlot gesprekken te kunnen voeren en te intervenieren als spiritueelcoach. Onderwerpen die aanbod komen:
* vragen stellen
* luisteren
* persoonstypes/analyse
* drijfveren
* doelen realiseren

Module 2: Spiritueelcoaching

In deze module leert u
Onderwerpen die aanbod komen:
* uitgangspunten van spiritueelcoaching
* communicatie en conflicthantering
* doorbreken dramadriekhoek en negatieve spiraal
* macht, grenzen, identiteit, verantwoordelijkheid
* anamnese afnemen
* diagnostiseren
* behandelplan leren maken
* behandeling zelf

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Ervaren coaches, counselors, adviseurs en andere mensbegeleiders, die het als hun missie zien positieve enrgie te laten onstaan bij andere.

Duur: 20 weken

Trainer: Myrian Arets

Indien u interesse heeft voor deze opleiding, kunt u een afspraak maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek met Myrian Arets. De inschrijving is definitief na betaling van het opleidingsbedrag.

De cursus start in april en september. Je kunt je aanmeden door een mail te sturen naar myrianarets@abcbalans.nl of bellen met 06-42722692

 

Psychische problemen raken ons allemaal

Wist u dat ongeveer 3 miljoen mensen in Nederland psychische klachten hebben? Dat kan bijvoorbeeld stress zijn, maar ook een ernstige eetstoornis, angststoornis, depressie of langdurige rouw om het verlies van een dierbare.

 

Contact

Telefoon Myrian: 0642722692

E-mail: contact@abcbalans.nl


KVK-nummer: 50463438