Praktijk voor natuurgeneeskunde


 

Orthomoleculaire therapie/consult

Orthomoleculaire geneeskunde is een samenwerking van meerdere wetenschapsgebieden n.l. de Voeding, het functioneren van het menselijk lichaam (biologie), de biochemie, de reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde.

De term orthomoleculaire geneeskunde is letterlijk de genezing door moleculen in de goede hoeveelheid. Steeds meer wordt in de verschillende medische specialismen beseft dat ziekteprocessen altijd te maken hebben met verstoring of beschadiging op cellulair niveau. De Therapeut van ABC Balans werkt met deze orthomoleculaire geneeskunde volgens de Psycho, neuro, immunologie (PNI)

Fytotherapie

De letterlijke vertaling van Fytotherapie is: genezing door planten. Tegenwoordig verstaat men onder fytotherapie: professionele toepassing van plantaardige middelen teneinde de gezondheid van het individu te herstellen, te behouden of te bevorderen.

Bachbloessem therapie

Bloemen geven hun geneeskrachtige werking af aan bronwater. Onderinvloed van water en zon verkrijgt men een geneeskrachtig basisstof. Ziekte wordt in verband gebracht met bepaalde stoornissen in de gemoedstoestand. Als je een bepaalde remedie/therapie toepast komt de levenskracht terug en zal het lichaam op een positieve wijze herstellen.

Een van de therapeuten van ABC Balans is gespecialiseerd in het werken met bachbloessem therapie.

Oorkaars Therapie

Deze methode is meer dan 100 jaar oud en stamt af van de Hopi Indianen. De oorkaars bestaat uit zuiver katoen, bijenwas, etherische olieen en gepulveriseerde medicinale kruiden. Oorkaarsen worden gebruikt bij oorklachten, sinusitus, hyperactiviteit en stressklachten. Het is rustgevend en weldoend.

 

 

Contact

Telefoon Myrian: 0642722692


E-mail: contact@abcbalans.nl


KVK-nummer: 50463438