Stress, overspannenheid & burn-out


 

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Het is de spanning die u voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat u extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is, of de gebeurtenis voorbij, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.

Stress is ongezond als u langdurig spanning voelt en niet ontspant. Deze spanning kan allerlei oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld een voortdurende te hoge werkdruk, problemen op uw werk, spanningen in uw gezin door ziekte, ruzies of een ernstige gebeurtenis. Het is belangrijk hoe u met de spanning als gevolg van genoemde oorzaken omgaat. Door te lang en teveel stress krijgt u klachten. Verwaarlozing van stressklachten zorgt op korte termijn voor overbelasting en kan op langere termijn leiden tot uitputting. In het ergste geval kunt u overspannen of in een burn-out geraken.

ABC Balans biedt maatwerkoplossingen wanneer u last heeft van stressklachten.

 

Psychische problemen raken ons allemaal

Wist u dat ongeveer 3 miljoen mensen in Nederland psychische klachten hebben? Dat kan bijvoorbeeld stress zijn, maar ook een ernstige eetstoornis, angststoornis, depressie of langdurige rouw om het verlies van een dierbare.

 

Contact

Telefoon Myrian: 0642722692


E-mail: contact@abcbalans.nl


KVK-nummer: 50463438